^Terug Omhoog

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Educatief Menu


 

 

"Maison du Lin" is een klein maar smaakvol linnenwinkeltje.

U kunt vanaf hier terecht bij:


Maison du Lin onderscheidt zich door een volledig eigen concept.
Linnen stoffen van bekende West-Europese herkomst vormen de basis voor een uitgekiend assortiment cadeau artikelen, streekproducten en maatwerk in bed- en tafellinnen. Dit alles met een uitgebreide kennis van materiaal en grondstoffen volgens de nieuwste interieurtrends in eigen winkel/atelier vervaardigd. Ons concept combineert individuele variatiemogelijkheden met eenvoud en perfect onderhoud. Kom kijken en kies of profiteer van onze altijd speciale aanbiedingen in stoffen.

 

Maison du Lin interieurdecoratie in vlaslinnen:

  • Exclusieve interieur en cadeau-ideeën.
  • Sfeervol tafel-, keuken-, bed- en badlinnen.
  • Maatwerk in tafel- en bedlinnen.
  • Handgemaakte decoraties.
  • Meterstoffen.

Openingstijden

 

Het  museum en de museumwinkel zijn van 1 mei tot 1 oktober wekelijks op vrijdag en de laatste zaterdag van de maand geopend van 10.00 tot 17.00 uur (of eventueel op afspraak).

 

Omdat het museum een familiemuseum is, opgezet en beheerd door de familie de Letter, is het altijd goed om voorafgaand aan uw bezoek via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefoon (0114-361818) contact op te nemen. 

Van maart tot november kan er ook op andere dagen in overleg een rondleiding gepland worden voor groepen vanaf 6 personen.Het jaarlijks ambachtelijk weekend, waarbij het museum het hele weekend gratis toegankelijk is (zaterdag 12-18u, zondag 10-18u), vind in 2024 plaats op zaterdag 17 en zondag 18 augustus. Zie attracties.   

 

Vlaslinnen leeft, vlaslinnen siert de mooiste tafels.


Voor wie houdt van schoonheid en verfijnde eenvoud is linnen een ware openbaring.

Linnen is een edel materiaal dat volledig zijn plaats verdient bij uw andere kostbaarheden zoals zijde, leder, kristal, en tafelzilver. Linnen ademt en leeft, en is een vaste inspiratiebron voor befaamde mode en textielontwerpers. Sinds eeuwen is linnen verweven met onze Vlaamse cultuur.

Generaties lang hebben telers, verwerkers, spinners en wevers de nodige kennis zorgvuldig en vastberaden overgedragen.
Dit vakmanschap heeft er voor gezorgd dat West-Europees vlaslinnen zijns gelijke niet kent en beroemd is over heel de wereld.

 

 

Copyright 2024  't Vlasschuurken